Dementiewijs Tip: Jij bent ook Uniek

Uniek. Ook met dementie.

In tegenstelling tot wat soms wordt beweerd blijft elk mens een uniek persoon, ook als je dementie krijgt. Het is vaak ons eigen ongemak met het accepteren van de veranderingen die we zien bij iemand met dementie waardoor we juist de unieke mens achter de dementie soms uit het oog verliezen. Eigenlijk is het onze angst dat iemand zal veranderen door dementie en wij die persoon niet meer zullen ‘herkennen’ waardoor wijzelf verward worden. Ik stel dan wel eens cynisch de vraag “en wie van de twee heeft hier nou last van dementie?”

Mensen met dementie laten vaak zelfs juist meer van zichzelf zien dan ze eerder al deden. Dingen die ze eerder verstopten van zichzelf.

Blijf open staan voor die unieke mens achter de buitenkant van dementie. Kijk die ander weer eens in diep de ogen en ontmoet elkaar echt. Die beleving is voor beide heel waardevol, want dat is de enige echt menselijke ontmoeting.

Iedereen Dementiewijs. Mijn Tip’s zijn gratis en je mag de link naar deze tip aan iedereen doorsturen. Wie zich voor de nieuwsbrief opgeeft (CLICK HIER) krijgt ze voortaan zelf in de mail. Deze Tip staat ook in hèt integrale naslagwerk over dementie, het boek: Dementiewijs – de waarheid over dementie.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

1 Response to Dementiewijs Tip: Jij bent ook Uniek

  1. Simone Elzenga schreef:

    God ,i hope not.Want dan zou mijn moeder een vrouw geweest zijn die ik nooit heb gekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *