Dementiewijs Tip: Geen Stempeltje Plakken

Zet geen stempel op mensen.

Een zeer wijs gezegde leert: ‘Elke koe is een rund, maar niet elk rund is een koe.‘ Ik kom daarmee omdat ik merk dat er mensen zijn die erg snel het stempeltje ‘dementie’ plakken op mensen, vooral op ouderen, wanneer ze iets niet meer weten. Niet iedereen die ouder is en niet zomaar elke vraag over vroeger kan beantwoorden heeft daarom meteen dementie. Dingen vergeten wanneer je ouder bent is heel normaal en zeker niet meteen dementie.

In het echte leven komen gelukkig veel oude en soms zeer oude mensen voor. En als je een dagje ouder wordt dan werken je geheugen en je aandacht niet meer zoals toen je nog minder oud was. Dat is gewoon ouder worden en niet meteen ‘dementie‘. Zoals ook Dick Swaab het letterlijk met mij zegt: “Bij het ouder worden verminderen de functies van de hersenen.” Laten we afspreken dat we de diagnose dementie aan professionals overlaten.

Intussen zetten we op onze naasten, ook op de ouderen daaronder, zelfs wanneer hun hersenen wat minder goed functioneren, geen stempeltje ‘dementie’ meer. Niet doen dus. Dan verdient u het stempel ‘dementiewijs’.

Iedereen Dementiewijs. Mijn Tip’s zijn gratis en je mag de link naar deze tip aan iedereen doorsturen. Wie zich voor de nieuwsbrief opgeeft (CLICK HIER) krijgt ze voortaan zelf in de mail. Deze Tip staat ook in hèt integrale naslagwerk over dementie, het boek: Dementiewijs – de waarheid over dementie.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *