Dementiewijs Tip: Buiten beleven

Buiten beleven en doen!

De beleving van welzijn kan voor mensen met dementie echt heel erg veel omhoog gaan wanneer we hen de gelegenheid geven hun eigen buiten te beleven. De therapeutische werking van buiten werkt door naar welzijn en afname van zorgbehoefte binnen. Zorg is meer dan ‘mensen binnen houden’.

Verpleeginstellingen werpen vaak het bezwaar op van hun krappe personele bezetting, maar het buiten op de goede manier betrekken bij de zorgomgeving vergt echt niet meer personeel. En wat veel verpleeginstellingen zijn vergeten is dat er meestal al lang een ‘buitenruimte’ is waar echt veel meer mee kan worden gedaan dan het jaarlijkse barbecue feestje op het grasveld. En niet iedereen houdt van hetzelfde, ook niet als je dementie hebt. Het buiten-als-verlengde-van-binnen verrijkt zowel de zorg als het leven van alle betrokkenen. Dementiewijs Tip 12 ging er al over dat juist het samen dingen zelf doen heel erg belangrijk is en maximaal bijdraagt aan het welzijn van onze medemens met dementie.

Dus wordt creatief, kijk eens naar buiten en laat je bijstaan door mensen die er echt verstand van hebben. En realiseer met hen die buitenruimte waar je alleen maar trots op kan zijn. En waar, zonder meer personeel, de bewoners met dementie een onvergetelijke verrijking van hun leven uit kunnen halen. De therapeutische omgeving ook buiten!

Iedereen Dementiewijs. Mijn Tip’s zijn gratis en je mag de link naar deze tip aan iedereen doorsturen. Wie zich voor de nieuwsbrief opgeeft (CLICK HIER) krijgt ze voortaan zelf in de mail. Deze Tip staat ook in hèt integrale naslagwerk over dementie, het boek: Dementiewijs – de waarheid over dementie.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *