Minder Dementie

Een belangrijke wijsheid over dementie is dat er dingen zijn die het risico op cognitieve achteruitgang en dementie sterk kunnen verminderen. Plus dat er dingen zijn die de symptomen van dementie kunnen bestrijden en verminderen.

Al sinds 2007 is Paul Jansen bezig deze positieve boodschap te verspreiden, ook in Nederland. Zowel als onderdeel van zijn adviezen en lessen als vanuit zijn dagelijkse werk. Inmiddels neemt ook in Nederland de kennis, aandacht en gelukkig ook de belangstelling voor ‘minder dementie’ langzaam maar zeker toe. Vooral omdat steeds meer gerenommeerde organisaties de kennis en wetenschap die de basis onder de presentatie Minder Dementie van Dementiewijs is erkennen en ondersteunen. In een voor uw doelgroep passend format (presentatie, workshop, les of college) worden door Paul Jansen PhD de dingen die elk mens voor zichzelf kan veranderen en de dingen die elk mens voor een medemens met dementie kan veranderen concreet, onderbouwd en praktisch gemaakt. Gericht op het verminderen van het risico op cognitieve achteruitgang en dementie. En op het verminderen van de symptomen daarvan. 

Op 19 augustus 2012 schreven Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Edith Schipper en haar Staatssecretaris Martin van Rijn samen in hun originele Deltaplan Dementie letterlijk: “Voor de TOEKOMST zal de inspanning vooral gericht moeten zijn op preventie.” Die TOEKOMST is NU. Mede door contacten van Dementiewijs met andere landen blijkt Nederland erg achter te lopen in deze wijsheden die juist veel levens positief kunnen veranderen. Zelfs in 2019 is in Nederland deze positieve en ‘therapeutische’ benadering van omgaan met dementie nog veel te onbekend en onbenut. De hoogste tijd dus voor een ander, positiever geluid. 

Boek nu! uw eigen weg naar Minder Dementie.