Dementiewijs Tip: Rust Roest

Veel rust: dodelijk vervelend.

Wanneer er eindelijk iets echt ‘gebeurt’ in het leven van iemand met dementie noemen sommigen dat meteen onrust. Dat maak ik te vaak mee in verpleeghuizen. En die onrust wordt dan onmiddellijk weggewerkt. Het gevolg daarvan is dat mensen met dementie zich nog meer gaan vervelen en ongelukkig gaan voelen. Er is immers letterlijk niets dodelijker dan te veel rust.

Stress is voor niemand goed en zorgt ervoor dat de beperkingen van mensen met dementie toenemen. Maar ‘een beetje leven in de brouwerij‘ doet juist iedereen goed. Zeker mensen met dementie. Je ergens over opwinden is lang niet altijd een uiting van stress. Vaak is het een uiting van passie, van iets waar je echt iets bij voelt. Iets waarvan je meer gaat leven. En dat is juist heel positief. Je opwinden over sommige dingen is onderdeel van een zinvol leven.

Volgende keer als je onrust denkt te zien: even niets doen. Laat het gebeuren. Bemoei je er pas mee wanneer het werkelijk(!) uit de hand dreigt te lopen.
Dank. En geef een compliment aan jezelf.

Iedereen Dementiewijs. Mijn Tip’s zijn gratis en je mag de link naar deze tip aan iedereen doorsturen. Wie zich voor de nieuwsbrief opgeeft (CLICK HIER) krijgt ze voortaan zelf in de mail. Deze Tip staat ook in hèt integrale naslagwerk over dementie, het boek: Dementiewijs – de waarheid over dementie.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *